Hot yoga gaat beginnen!

1919416_463317020543243_8406350724143583074_n

De hot yoga lessen gaan beginnen!

De hot yoga studio bij Capital Sports is af, de eerste try-outs zijn gedaan en men is enthousiast! De zaal is ook echt mooi gewoon. Niet heel groot, er kunnen max 10-12 mensen in, er zit prachtig licht in, en het belangrijkste: het is er heerlijk warm.

Er staan op dit moment 6 lessen op het programma, zowel ’s morgens als ’s avonds, en ik verzorg de les op maandag avond van 20:00 -21:00

Het wordt een Yin Yang les, wat eigenlijk een beetje het beste heeft van twee werelden. In een Yin Yang yogales worden actieve, dynamische bewegingen (Yang) afgewisseld met verschillende houdingen (Yin) die net als in de Yin lessen, langer aangehouden worden. De Yang in de bewegingen is gericht op de spieren en zorgt voor een krachtig vital lichaam doordat we de energie laten stromen. De Yin houdingen richten zich meer op het dieper liggende bindweefsele rondom gewrichten en organen en brengen je in contact met de stilte in jezelf. Zo onstaat er een gezonde balans tussen lichaam en geest.

Wil je een keer meedoen? een proefles kost 10 euro, een losse les 12.50 en een strippenkaart van 10 lessen is er voor 100 euro. Je kan bij Capital Sports terecht voor meer informatie. Je kan emailen (zwijndrecht@capitalsports.nl) of even een kijkje komen nemen, ze zijn namelijk elke dag van 8:00 tot 22:00 open.

Geef je wel op voor de les, anders heb je de kans dat de les vol is, en dat zou jammer zijn.

Tot op de mat!

Linda

________________________________________________________________________________________________________

Yin en yang (☯) zijn Chinese begrippen die verwijzen naar twee tegengestelde principes of krachten waarvan alle aspecten van het leven en het universum doordrongen zijn. Het yin-yangsymbool is de Oud-Chinese voorstelling van de kosmische dualiteit, waarbij yin vrouwelijkheid (aarde, koude, het noorden, vochtigheid) symboliseert en yang mannelijkheid (hemel, warmte, het zuiden, droogte). Het zijn echter niet louter tegenstellingen, maar vooral complementaire (elkaar aanvullende) waarden