SUP YOGA Workshop


We gaan weer het water op van de Biesbosch!

In de avond als de stilte weer terugkeert op het water ontvangen we je graag voor een rustige suptourtje door de prachtige rustgevende natuur van de Biesbosch. Naast dat we klein rondje maken en genieten van de prachtige omgeving stoppen we ook ergens voor wat yogaoefeningen op het SUP board.
Yogahoudingen op een wiebelend board, balancerend op het water. SUPyoga klinkt misschien uitdagend voor je balans, maar het is vooral ook heel ontspannend, leuk en een unieke ervaring. Met suppen kom je allemaal in een zen modus, doordat je buiten en op het water bent en bij de SUPyoga gaan we daar helemaal in op! Spot jij op de weg terug misschien een bever?

Vorig jaar waren de SUP YOGA workshops een enorm succes. Wacht niet te lang en boek je snel in. En zoals met alles. Iedereen is welkom dus neem gerust een vriendin of je partner mee.

Dit jaar is de SUP Yoga Workshop in samenwerking met Caroline van SUPs Up. Caroline is een fanatieke surfer geeft al meer dan 10 jaar SUP lessen in Rotterdam. Wij kennen elkaar al een paar jaar, 6 jaar geleden ben ik namelijk al een eens met haar op SUP Yoga vakantie in Portugal geweest. Elke dag yoga en elke op een andere plek SUPpen. WOW! Dat was toen totaal uit mijn comfort zone, maar helemaal geweldig.

Goed om te weten:
-Het is laagdrempelig en echte beginners workshop.
-Je kunt gewoon in sport/yogakleding mee doen. Doe diverse laagjes aan.
– Trek slippers aan, en neem een waterfles mee.
– Neem voor de rest zo weinig waardevolle spullen mee. Er zijn een aantal kleine waterdichte tassen voor sleutels enzo. Mobiel mag mee (doe hem dan in een waterdichte tasje of aan het koortje) maar wij zullen ook foto’s maken van iedereen.
– Wij zorgen voor de thee vooraf & wat lekkers. Na afloop kan je op het terras van Café Biezz nog een drankje doen
– Er is natuurlijk een kleine kans dat je nat wordt, dus neem een reserve setje kleding en gewone schoenen mee (die je in de auto of fietstas laat)
– Let op dat de voor workshops andere voorwaarden gelden dan voor de gewone lessen

Alle workshop in 2023 zaten snel helemaal vol. Wil je het dit jaar niet missen, boek dan snel.

Data: zondag 14  juli 2024, vrijdag 2 augustus 2024 & zondag 1 september 2024. 

Locatie: Dordtse Biesbosch. We verzamelen bij het Biesbosch Centrum, Baanhoekweg 53, 3313 LP Dordrecht.

Kosten: €47,50 pp, inclusief materiaal, SUP techniek uitleg, SUP Yoga les, thee & iets lekkers.Heb je vragen, email je gerust: Linda@plusyoga.nl

Starten met Yoga

Begin op een rustige manier met yoga.

Nog nooit een yogales gevolgd, maar stiekem best benieuwd of je het wat vindt? Dan zijn deze introductielessen speciaal voor jou!

Met deze rustige beginnersles maak je op een veilige manier kennis met yoga. Er is wat meer uitleg, de houdingen wordt langzaam opgebouwd en je leert wat er in de verschillende lessen op het rooster wordt gedaan.

Kan geboekt worden door mensen die helemaal nieuws zijn of die al een paar lessen hebben gedaan maar het gevoel hebben de basis nog wat te missen.

Zomer Editie: donderdag 29 augustus, 5, 12 & 19 september 2024

Boek ze met het Starten met Yoga pakket voor in de +YOGA Studio : €50 voor 4 lessen

Deze lessen kunnen ook online gevolgd worden als je niet in de buurt van de studio woont! 

Eerdere workshops:

Wellicht dat deze weer terugkomen in 2024

Sunday Special: Aroma Yin Yoga

Tijdens deze les zullen we gebruik maken van de oliën en zal je ervaring hoe Yoga en aromatherapie zorgen voor een dieper ontspanning zorgen voor een diepe ontspanning, waardoor de stress van het dagelijks leven van je af glijdt. 

Je zult heerlijk ontspannen naar huis gaan.

De les duurt 75 min dus van 19:30-20:45 en je bent al vanaf 19:00 welkom voor een kopje thee.

 

Nieuw data najaar 2024

Restorative yoga richt zich voornamelijk op het leren loslaten van spanning, optimaal gebruik maken van ademhaling, het ontwikkelen van lichamelijke en geestelijke bewustzijn en persoonlijke coping strategieën. Het herstelt de balans tussen lichaam en geest. De practice helpt in het verbeteren van levenskwaliteit bij blessures, chronische ziekte of pijn en mentale belasting (zoals stress of burn out).

Deze therapeutische yoga vorm gebruikt meerdere accessoires zoals bolsters, kussens, blokken en muziek om lichaam en geest maximaal te ondersteunen in het ontladen. Deze zachte benadering is ook geschikt tijdens de zwangerschap en voor iedereen die op zoek is naar diepe fysieke en geestelijke ontspanning en het vergroten van aandacht en bewustzijn.

Een avond voor jezelf, waarin je het weldadige en ontspannen effect van yoga ervaart.

 

Nieuwe data in najaar 2024

Selfcare Sunday Dag Retreat

Op  zondag 3 september 2023 organiseren we een Selfcare Sundays. 

Echt er even helemaal eruit en een hele dag voor jezelf.

We brengen deze zomerse selfcare dag door in het prachtig en rustgevende natuurgebied de Duinen van Goeree.
De duinen van Goeree is een uniek en prachtig duingebied met stuifduinen, slikken, bos, en brede stranden. In dit prachtige gebied kun je zeer goed fietsen en wandelen en uiteraard beginnen we de dag goed met een yogales op het strand.

Planning Dag Retreat

We verzamelen om 9:30 bij Bij Landal Park Ouddorp Duin waar we de fietsen ophalen. We fietsen dan naar het strandvoor een yogales. Na rustige yogales pakken we de fiets door de prachtige Duinen om dit gebied alvast te verkennen. We lunchen op het terras van Paal10. Ik heb de allerlekkerste gerechten van de kaart gekozen voor een uitgebreide lunch.  We stappen weer op de fiets en zoeken het beginpunt van de wandeling op. Tijdens het dag retreat wandelen we in ‘de Kwade Hoek’, een afwisselende landschap met interessante overgangen van zout naar brak en zelfs zoet water. De wandelroute van Natuurmomenten gaat over vlonders en onverharde paden, waar je vele vogels tegen kunt komen die leven en verblijven in het gebied. We fietsen weer terug naar het begin punt en leveren om 16:30 onze fietsen in. Tijd om even gezellig af te sluiten op het terras Bij Marc. 

Kosten Dag Retreat: €99 pp voor de geheel verzorgde dag; alle begeleiding, yogales, koffie/thee, fietstocht, wandeling, uitgebreide lunch en e-bike voor de dag. Mocht je zelf een fijne fiets hebben en die je mee kan nemen, dan krijg je €25 korting.

Goed om te weten:
– Ook prima als je nog nooit yoga hebt gedaan.
– Het is mogelijk om yogaspullen eerst terug brengen naar de auto voordat we gaan fietsen enof wandelen. Dus kan je ook andere schoenen/kleding aantrekken.
– Wandeling is  bij het mini retreat en het dag retreat anders, maar beide in een rustig tempo en ongeveer 4,5km. Bij het dag retreat gaan we ook ongeveer 18km fietsen.
– Bij het mini retreat is de lunch en alle andere drankjes op eigen kosten (kan je lekker zelf kiezen wat je wilt). Hierdoor kan je ook evt er voor kiezen om niet te blijven lunchen. Laat het dan wel weten ivm reserveren.
– Paal10 heeft ook een goede vegetarische & glutenvrije kaart.

Wil je liever wat langer er tussenuit?  Ga dan mee met het Ibiza retreat van zondag 22 tm donderdag 26 oktober 2023.

Je kan je nu opgeven!
Heb je vragen, email je gerust: Linda@plusyoga.nl

Workshop “Create your own Mala” met Frank van @malaspirit

Ook in 2023 zal weer de workshop “Create your own Mala” in samenwerking met Mala Spirit bij +YOGA worden georganiseerd. Een unieke workshop waarin jij na een heerlijke yogales, je eigen sieraad gaat maken.

Mala Spirit sieraden, zijn eerlijke Fairtrade sieraden met de intentie liefde in de wereld te verspreiden. Een mala is oorspronkelijk bedoelt als gebedsketting, een hulpmiddel voor het tellen van mantra’s tijdens meditatie. Er bestaan verschillende soorten mala’s. De hindoeisten bijvoorbeeld, gebruiken een Rudraksha mala. Deze zijn heilig in verschillende culturen en de oudst bekende gebedskralen. Rudrakshas groeien aan de Eleacarpus boom en zitten in een blauwe bes. In de blauwe bes zit de Rudraksha met daarin weer 5 zaden. Rudrakshas worden ook wel de tranen van Shiva genoemd. Dit en nog veel meer zal ook uitgelegd worden tijdens de workshop.

Een mala is meestal gemaakt van 108 kralen + 1 goeroe kraal en een kwastje. Maar er bestaan ook mala’s met bijvoorbeeld 27 kralen voor kortere meditaties.

Mala’s waarin edelstenen zijn verwerkt, hebben tevens helende eigenschappen. Aan de hand hiervan kun je tijdens de workshop ook een eigen thema kiezen.

Wat speelt er momenteel in jouw leven? Wat heb je nodig? Denk hierbij aan liefdevolle vriendelijkheid, innerlijke kracht, persoonlijke groei, overvloed, etc.

Tijdens de yogales wordt er al aandacht besteed aan het vinden van jouw thema. Na afloop van de les en een korte pauze, ga je onder begeleiding van Frank van Mala Spirit, je eigen mala maken. Door deze mala zelf te maken, zet je er meteen je eigen unieke energie in. Door je sieraad te dragen stimuleer je positieve veranderingen in je leven.

Wil jij terug naar de essentie van jezelf? Neem dan zeker deel aan deze workshop en laat je ondersteunen door de Rudraksha mala’s met edelstenen die jou ondersteunen bij de thema’s die momenteel spelen in je leven.

We kijken er naar uit je te mogen ontvangen.

Kijk ook eens op www.malaspirit.nl

Datum: TBD
Yogales: Zet je intentie 
Thee & lekkers 
Workshop : Maak je eigen Mala
 
Kosten: 
€85


We beginnen deze zondagmiddag bij +YOGA in Zwijndrecht met een workshops essentiële oliën. Deze workshop wordt gegeven door Hilde Lambregts.
Zij vertelt je wat essentiële oliën zijn, hoe je ze kunt gebruiken en hoe je ze in kunt zetten bij yoga of bij je thuis.

Je leert hoe je m.b.v. de essentiële oliën van Young Living je eigen natuurlijke verzorgingsproducten zonder toevoegingen kunt maken. 
Uiteraard ga je ook zelf aan de slag. Tijdens de workshop kun je de oliën zelf ervaren, door ze te ruiken en te proeven. 

Na afloop ga je naar huis met 3 zelf gemaakte (verzorging) producten, waarin oliën zijn verwerkt.
Bovendien krijgt een handboek over essentiële oliën en recepten mee naar huis.

Na de workshop, die 1,5u duurt, een kop thee en wat lekkers, staat er een ontspannende Yin Yoga les op het programma. 

Tijdens deze les zullen we gebruik maken van de olien en zal je ervaring hoe Yoga en aromatherapie zorgen voor een dieper ontspanning zorgen voor een diepe ontspanning, waardoor de stress van het dagelijks leven van je af glijdt. Je zult heerlijk ontspannen naar huis gaan met zelfgemaakte olie producten producten en vol inspiratie.

Een middag voor jezelf, waarin je het weldadige en ontspannen effect van yoga ervaart en kennis maakt met en kennis maakt met de wereld van essentiële oliën.  

 *Je kan de workshop met of zonder de Yin Yoga les boeken*
 en dan als er nog plek over is, kan de Yin Yoga ook los geboekt worden
 
Zondag 31 oktober 2021:  
14:00 – 15:30  Workshop Essentiële Oliën 
15:30 -16:15  Thee & lekkers 
16:15 – 17:30 Aroma Yin Yoga
 
Kosten: 
€37,50 (alleen workshop) / €50 (inclusief yogales)
                                                                                       

 

Je kan nu echt merken dat de herfst begonnen is; de dagen worden korter, het wordt kouder en de natuur gaat langzaam een stapje terug nemen. Ik kan ook echt genieten van de prachtige kleuren!

De herfst herinnert ons eraan dat het leven niet permanent is als we kijken naar het veranderen en vallen van de bladeren.

De herfst is een periode waarin er meer aandacht is voor naar binnen keren, en de stilte op te zoeken. Van hieruit kunnen we beter kijken naar gewoonten, patronen en situaties die ons niet meer dienen en die we mogen laten gaan.

De frisse koele lucht van dit prachtige seizoen helpt ons om na te denken over alle prestaties van het afgelopen jaar, terwijl het ons inspireert om ervoor te zorgen dat onze voorbereidingen voor de winter zijn begonnen.
Het is dus belangrijk om goed naar het lichaam te luisteren en je aan te passen aan de energie van deze periode. De energie van dit seizoen ondersteunt onze loslating, onthullend wat waar is en van de meeste waarde.

Deze les heeft als thema de herfst met de bijbehorende energiebanen van de longen en de dikke darm. Dit houdt in dat we veel werken aan de schouders. Tevens voeren we twistende houdingen uit om het lichaam op te schonen en de rug lekker soepel te houden.
Vragen die deze les centraal staan, zijn onder andere: waar sta je momenteel in het leven? Wat heb je de laatste tijd geoogst? Wat krijgt de laatste 2 maanden van dit jaar de aandacht? En wat dient je niet meer en laat je gaan?

We eindigen deze XL Yin les met een Yoga Nidra sessie (gebaseerd op de iRest Methode). Yoga Nidra is letterlijk vertaald ‘yoga slaap’ of ’slaap van de yogi’. Maar het is alles behalve slapen zoals je ’s nachts doet. Bij Yoga Nidra balanceer je als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen. Je ligt stil, het lijkt alsof je slaapt, maar je bewustzij is aan het werk op een dieper niveau. Yoga nidra is een vorm van diepe meditatie en ontspanning waarbij je liggend de stem van de yogadocent volgt die je door een gestructureerde meditatie heen praat.

Elke yogales is een soort ontdekkingsreis in je eigen lichaam. Belangrijk is dat je nooit je best hoeft te doen in de les, je werkt met wat er is die dag.

Twee uur lang genieten dus. Ben jij erbij?
Heel graag tot dan!

We beginnen met een kopje thee & wat lekkers vanaf 14:30. Yoga les start om 15:00

Investering: €25