Yin Yoga

Yoga is één van de rustige vormen binnen de Yoga. Het is een serie grondoefeningen waarbij we ontspannen blijven.

In de Yin Yoga ligt de focus op het soepel en in conditie houden van bindweefsel en gewrichten. In Yin Yogahoudingen werk je met compressie en stress. Dit zorgt het voor een betere doorbloeding en hydratatie van weefsel in je lichaam en laat op een subtiele manier je energie weer stromen.
In de meer Yang yoga of andere sporten ligt de focus juist op het verstrekken van die spieren, daar werk je aan kracht , balans, uithoudingsvermogen en stabiliteit.

Hoe werkt een les?
Ik ben getraind in de leer van de Amerikaan Paul Grilley. Hij ontdekte dat als je lang en passief in yogahoudingen blijft, dit een diepgaand effect heeft op dieper gelegen weefsel in het lichaam.Om dit veilig en effectief te kunnen doen is het belangrijk om ieders individuele lichaamsbouw te respecteren. Functionele Yoga, dus.. Ik geef aan waar de houdingen voor dient en waar je deze zou moeten voelen. Jij speelt een beetje met de houding, met de positie van je armen en je benen en gaat op deze manier je lichaam beter leren kennen. Als de sensaties te heftig zijn, je niet goed kan ontspannen of wanneer je niet genoeg voelt, werken we met props; zoals yogablokken, dekens en de yogariem. We blijven vervolgens meestal 3 tot 5 minuten ontspanning in de houding. Daarna komen we er voorzichtig uit en voelen we wat het met ons lichaam heeft gedaan.

Elke yogales is een soort ontdekkingsreis in je eigen lichaam. Belangrijk is dat je nooit je best hoeft te doen in de les, je werkt met wat er is die dag.

Tempo: *
Intensiteit: **

Er is Yin Yoga op:

  • maandag 20:30-21:30
  • dinsdag 19:00-20:00
  • donderdag 19:00-20:00