Yin Yoga

 

Vanaf oktober 2015 start Linda met de Yin Yoga Teacher Training bij YogaGarden in Amsterdam bij Anat Geiger en Marcel van de Vis Heil.

Yin Yoga is een langzame yogastijl waarin de houdingen voor een langere periode worden aangehouden – vijf minuten is niet uitzonderlijk. Doel van Yin Yoga is het openen van het hart en het oorspronkelijk zelf tevoorschijn te halen.

De klassieke Hatha yoga heeft een goede balans tussen intensieve en subtiele oefeningen. De stevige Yang oefeningen zijn voor de spieren, terwijl de Yin oefeningen meer gericht zijn op de gewrichten en de ondersteunende weefsels. In de westerse wereld heeft de yang-kant van yoga tot nu toe veel aandacht, maar inmiddels wint Yin yoga snel aan populariteit. De weldadige effecten van Yin Yoga voor ons dagelijkse leven zijn groot: lichamelijk, mentaal en emotioneel.

Yin staat voor de buigzame, toelatende en voedende kant van yoga, die overigens wel goed gecombineerd kan worden met een yang beoefening, En juist als je een stevig ‘yang’ leven leidt, is het fijn om yin toe te voegen in je leven. Yin sluit yang niet uit, is er niet mee in strijd. Integendeel.

Yin yoga kenmerkt zicht door lang aanhouden van houdingen, wat een enorme uitdaging kan zijn. Yin yoga lijkt simpel maar is allesbehalve makkelijk. Yin yoga is niet herstellende yoga. Het is geen manier om eens lekker bij te komen.

Tijdens de Yin Yang lessen proberen we een mooie balans tussen Yin en Yang houdingen te vinden en tijdens de Hatha lessen zullen er ook yin houdingen voorbij komen. Maar houd het nieuws in de gaten voor nieuwe yin yoga lessen!