Yin Yang Yoga

In een Yin Yang yogales werken we met zowel Yin als Yang kwaliteiten doordat actieve, dynamische bewegingen (Yang) afgewisseld worden met verschillende zachte, stille houdingen (Yin) die net als in de Yin lessen, langer aangehouden worden.

Alles in het leven draait om de juiste balans. Dag en nacht, inspanning en ontspanning, goed en slecht…. Het is onmogelijk te kiezen voor maar één kant van de medaille. Ze houden elkaar namelijk in evenwicht. Het leven omvat alles. Dat geldt ook voor deze les. Yin is de zachte, vrouwelijke, receptieve en meer energetische kant van de yoga. Yang omvat de stevige, mannelijke, actieve en op spierkracht gerichte kant van de yoga. In deze les spelen we met de verschillende kwaliteiten van yin en yang en zo creëren we een innerlijke balans. 

De Yang in de bewegingen is gericht op het versterken van de spieren, uithoudingsvermogen en meer stabiliteit en flexibiliteit en zorgt voor een krachtig vitaal lichaam doordat we de energie laten stromen. De Yin houdingen richten zich meer op het dieper liggende bindweefstel rondom gewrichten en organen en brengen je in contact met de stilte in jezelf. Zo onstaat er een gezonde balans tussen lichaam en geest.De Yang in de bewegingen is gericht op het versterken van de spieren, uithoudingsvermogen en meer stabiliteit en flexibiliteit en zorgt voor een krachtig vitaal lichaam doordat we de energie laten stromen. De Yin houdingen richten zich meer op het dieper liggende bindweefel rondom gewrichten en organen en brengen je in contact met de stilte in jezelf.

Zo onstaat er een gezonde balans tussen lichaam en geest.

Tempo: ***
Intensiteit: ***

Er wordt Yin Yang Yoga gegeven op:

maandag 19:00-20:00
donderdag 20:30-21:30