YogaFestival seizoen

 

Het Yoga festival seizoen is weer begonnen.

Eigenlijk loopt dit van april tm oktober, maar met name in juni, juli en augustus zijn de grootste.

We hebben het yogafestival in Leiden, Rotterdam en Amsterdam al gehad en van het weekend was het weer de tijd voor het Yogafestival Terschelling. Eigenlijk stiekem wel het yogafestival van Nederland. Dit jaar voor de 10e keer.

Jaren geleden wilde ik daar al heen, twee keer had ik me al (bijna) opgegeven, de eerste keer kon ik uiteindelijk niet en de twee keer ‘durfde’ ik niet alleen. uh he? ja ik dacht wat moet ik daar in mijn eentje. Dus vroeg ik rond bij de sportschool waar ik yoga volgde of er iemand mee wilde.. uh nee niet dus.. dus ben ik zelf ook niet gegaan.  Drie jaar geleden dacht ik, ik doe het gewoon, ik ga en we zien wel. En wat een mooi festival, en het wordt ook elk jaar mooier.. de vrije, ietwat hippie sfeer die er hangt is zo ontspannen dat je binnen 15 min je helemaal thuis voelt. En bleek er al snel, zijn er heel veel mensen die alleen komen.. En de andere helft kent elkaar met name van de edities ervoor. Na een uur heb je al besloten, hier ga ik volgend jaar weer heen.

IMG_4549  IMG_4569  IMG_4554

Voor dat je weet doe je dingen die je nooit van te voren had gedacht, yoga in een hangmat bijvoorbeeld, of voor 5-en opstaan om vervolgens 20 min naar het strand te rijden om daar om 5:30 de eerste les van de dag te volgen. Of je zingt luidkeels mantra’s mee in een tipi tent, iets wat snel een van mijn favoriete onderdelen van het festival werd. Bhakti yoga noemen ze dat, de yoga van de liefde. Verder probeer je van alles uit, stress relief yoga, do-in yoga, thaise yoga massage, yogacirkel op het strand, aerial yoga in zo’n hangmat, meditatie & pranayama lessen, kundalini yoga of voetenyoga.

IMG_4558  IMG_4561      IMG_4566  IMG_4565

En na 3 dagen, een rood hoofd (uh vrijdag klein beetje vergeten me goed in te smeren) en een hele vieze yoga mat later is het alweer tijd om de boot te gaan halen.. En dan gaat het feestje gewoon verder.. op de boot wordt gewoon door gezongen. Dan weet je het zeker, ik zie jullie volgend jaar allemaal weer terug..

Wil je deze zomer ook nog zo’n festival meemaken. In het weekend van 19-21 augustus is het yogafestival van Belgie; Yogaland, in Torhout, tussen Gent en Brugge. Dit festival wordt gehouden op een prachtige lokatie, namelijk een oud klooster. Iets minder buiten, iets minder hippie, maar zeker niet een minder fijn festival dan Terschelling. Met name ook omdat mijn beide yogaleraren les komen geven; Anat Geiger en Marcel van de Vis. Je kan daar een heel weekend komen (hotel of kamperen) of alleen een dagkaart nemen. Kijk eens voor wat inspiratie op de website..
2016-06-29_18-45-36