3 maart 2017

Workshops

Ongeveer een keer per maand vindt vind er een XL les/speciale les of workshop plaats op zaterdagmiddag. Deze workshops wordt gegeven in Gezondheidscentrum de Volgerlanden

Eerst volgende data


Roll & Release (MyoFascia Release)

Ontdek krachtige tools om te ontspannen en te vernieuwen die eenvoudig en voor iedereen zijn!

Rol en laat yoga is een pad naar genezing, flexibiliteit, het loslaten van spanningen en pijnen en zelfs het loslaten van emotionele energie die veel leed veroorzaakt.

We maken gebruik van tennisballen om te masseren en manipuleren van de myofasciale weefsel, dat is een membraan dat onze energetische en emotionele lichaam houdt.  

Het zal je helpen flexibeler te worden en je zult leren om spanning en pijn los te laten. Het kan ook emotionele energie bevrijden die in het lichaam is opgeslagen. Door tennisballen te gebruiken, wordt dit allemaal veel eenvoudiger dan je zou denken. Iedereen kan het!

Wat kun je verwachten: In deze sessie leer je hoe je jezelf te bevrijden van deze spanningen en het verbeteren van de mobiliteit van de gewrichten en uw flexibiliteit in het algemeen. Je krijgt 2 tennisballen en uitleg mee naar huis om thsui verder te gaan.

De workshop in geheel vernieuwd na een intensieve training in MFR bij Jo Phee in Londen, met nog meer informatie over fasciae, triggerpoints, MFR en baltechnieken.

Er zijn twee verschillende workshops. Gericht op het bovenlichaam en gericht op het onderlichaam.

 • Bovenlichaam: hoofd & nek, schouders, armen polsen en handen, als ook de bovenrug en borst.
 • Onderlichaam:  voeten, enkels, onder en bovenbeen, heupen, onderrug en buik.

Eerst volgende keer:


XL Yin Yoga les

Een yin les van een uur is eigenlijk gewoon een beetje te kort. Een extra lange les van 2 uur waarbij het hele lichaam aan bod komt, is echt heerlijk.

Yin yoga is een serie van grondoefeningen waarin de spieren ontspannen blijven. Yin yoga heeft als doel het stimuleren van bindweefsel zoals banden en kraakbeen, hetgeen belangrijk is om de maximale beweeglijkheid van de gewrichten te bereiken.Dit kan niet worden toegepast in de meest bekende, actievere vormen van yoga, waarin het doel is het versterken en verlengen van de spieren. Om de gewrichten op een veilige, effectieve manier te stimuleren moeten we een zachte spanning erop brengen, voor een langere tijd.

We blijven 3 tot 5 minuten in elke houding, die bijna altijd zittend of liggend is, zo dat we geen spierkracht nodig hebben. Het is een perfect complement voor alle soorten van actieve (yang) yoga, het stimuleert ook meridianen en organen en het bereidt de geest voor op meditatie.

Op zaterdag 2 november 2019 inclusief een Yoga Nidra sessie

Een XL yin les kost 2 lessen van je leskaart voor leden en 20 euro voor niet-leden

Eerst volgende keer:


Yin Yoga Special met Roll & Release (MyoYin)

In deze workshop gebruiken de Roll & Release technieken om deze te ervaren tijdens een Yin Yoga les.

Het zal je helpen flexibeler te worden en je zult leren om spanning en pijn los te laten. Het kan ook emotionele energie bevrijden die in het lichaam is opgeslagen. Door tennisballen te gebruiken, wordt dit allemaal veel eenvoudiger dan je zou denken. Iedereen kan het!

We gaan de heupen, billen, bekken en benen, ontspannen en ontstressen, gevolgd door het verzachten van de rug, schouders en nek. We sluiten af ​​met een langere, eindontspanning om het effect diep te laten doordringen.

Na deze workshop kunt u de techniek van deep tissue-ontspanning gemakkelijk thuis toepassen. Ervaar de genezende kracht die door deze oefening wordt gegenereerd en gun jezelf wat tijd om de diepe ontspanning in je lichaam te ervaren.
Je voelt je energieker en je bewegingen soepeler.

Voor iedereen toegankelijk, ook als je Roll & Release workshop nog niet hebt gevolgd

Eerst volgende keer:


 

Stoel & Muur Yoga Workshop

Een bijzondere workshop waarbij we gebruik maken van oa muur en een stoel zodat je zal merken dat je niet alleen in de yogales, maar ook thuis, op het werk of bijvoorbeeld onderweg in auto of trein wat yoga oefeningen kan mee pakken.

Geschikt voor iedereen, zowel als je al langer yoga lessen volgt of wanneer het helemaal nieuw is voor je. Het kan een fijne manier zijn om even kennis te maken met wat er in een yogales gebeurd.

Ook bijzonder geschikt voor als je wat minder mobiel bent en/of niet makkelijk op de grond kan (gaan) zitten. In de workshop leer je namelijk ook hoe je de muur en een stoel in een gewone les kan integreren.

Heb je vragen, stuur me gerust een email; Linda@plusyoga.nl

Eerst volgende keer:

 • data volgt

Reis door de Chakra’s

Bron: Happy with Yoga

Chakra’s… Misschien hebt je er wel eens van gehoord maar weet het niet precies wat ze zijn en wat het precies met een yogales te maken heeft. In deze workshop leg ik uit wat chakra’s zijn, waar ze voor staan en hoe ze een steutel kunnen tot meer zelfkennis en persoonlijke groei.

Rolf van Happy with Yoga legt het alsvolgt uit: ‘In je lichaam zijn zeven belangrijke energiecentra aanwezig, Chakra’s. Chakra is een woord dat uit het Sanskriet komt en betekent letterlijk ‘wiel’. Een chakra kan je je daarom voorstellen als een draaikolk die energie door je lichaam laat stromen, of in andere woorden, een ‘draaiend wiel van energie’.’

Elk van de zeven ‘draaikolken van energie’ heeft zijn verschillende eigenschappen die bij een bepaald gebied in het lichaam horen. Met elkaar vormen deze chakras een systeem dat aan ons bewustzijn stuctuur geeft en ons in staat stelt om jezelf beter te leren kennen. Dit systeem is een belangrijk hulpmiddel om tot persoonlijk groei te komen.

Wanneer er in een chakra blokkades optreden kun je door gerichte meditatie en yogaoefeningen werken aan het openen van de chakra. Op die manier bevrijd je jezelf van frustraties, oude patronen en belemmerende overtuigingen. Met ‘chakra’s openen’ wordt bedoeld dat je de balans in een chakra weer herstelt zodat de energie weer goed door het lichaam kan stromen en je je niet ziek, verdrietig, angstig of depressief voelt.

Tijdens de workshop leg ik er nog meer over uit en gaan natuurlijk ook lekker aan de slag. We gaan yogahoudingen gebruiken zodat de energie goed door het lichaam kan stromen en eindigen met een chakra meditatie

Eerst volgende keer:

 • nieuwe data volgen
 • kosten 25 euro pp (voor leden/ niet leden)
 • opgeven via Linda@plusyoga.nl

 

Yoga Nidra

Yoga nidra, wat letterlijk betekent “slaap van de yogi’s”, is een soort yoga die wordt gebruikt om zich zowel geestelijk als lichamelijk voor te bereiden alvorens diepere niveaus van bewustzijn door meditatie te zoeken. In veel gevallen wordt yoga nidra opzichzelfstaand beoefend als een dagelijkse ontspanningstechniek. Aanhangers claimen dat een half uur yoga nidra gelijkstaat aan drie uur gewone slaap, hoewel regelmatig gebruik niet wordt aangeraden omdat lichaam en geest nog altijd voldoende rust door natuurlijke slaap behoeven.

De ware slaap van een yogi is een status van bewustzijn waarin de yogi verbonden is met de goddelijke energie die de hele kosmos omvat. Deze energie gaat verder dan ruimte en tijd en stelt de yogi in staat verleden, heden en toekomst te ervaren. Een yogi kan zich daarbij ook bewust worden van eerdere levens. Door yoga nidra kan de yogi zich door karma’s bewegen, omdat deze helderheid van geest in verschillende niveaus van onderbewustzijn doordringt. Het wordt gebruikt om het onderbewustzijn te helpen zuiverder te worden door gebruikmaking van bepaalde eigenschappen, beter bekend als Shankalpas. Ervaren yogi’s gebruiken yoga nidra voor astrale reizen en in haar hoogste vorm leidt dit tot Samadhi.

data volgtSUP Yoga Workshop

Yoga-houdingen op een wiebelend board, balancerend op het water. SUPyoga klinkt misschien heel uitdagend voor je balans, maar het is vooral ook heel ontspannend, leuk en een unieke ervaring. Met suppen kom je al in een flow en doordat je op het water en buiten bent, kom je tijdens een peddeltochtje ondanks de inspanning geestelijk helemaal tot rust. De combinatie van sup met yoga ligt dus helemaal voor de hand.

Samen met SUP’s UP organiseren we dit jaar een SUP Yoga Workshop!

We beginnen de workshop met uitleg van de basistechniek, materiaal en veiligheidsaspecten. Vervolgens gaan we het water op en krijg je de tijd om te wennen aan de balans op het board, peddelen we een stukje en zoeken we een plek op waar we de les vervolgen met yogahoudingen op het board.

goed om te weten:

 • We beginnen met een SUP les, dus je hoeft geen ervaring te hebben.
 • Je kunt gewoon in sport/yogakleding mee doen. Doe diverse laagjes aan… Er is natuurlijk een kans dat je nat wordt, maar neem een reserve setje kleding mee in je tas.
 • Neem een handdoek en een flesje water mee.
 • Je spullen kunnen tijdens de les in de auto of trailer van SUP’s UP achtergelaten worden.

Locatie

Het gebied van de Bergse Plassen wordt ervaren als een verstopte groene parel in de stad. Omringt door statige huizen van het sjieke Hillegersberg, de talrijke eilandjes met tuinhuisjes om in te verdwalen en een rustige plek op te zoeken, maakt deze locatie tot een ideale spot voor SUPyoga. Het is ook onze vaste locatie voor de SUPlessen.

De startlocatie is bij Watersport Vereniging aegir. waar we gebruik mogen maken van de voorzieningen. Na afoop kun je hier te douchen en omkleden en ook een theetje drinken op het terras.

handige info:

 • minimaal 6 en max 12 personen
 • kosten 37,50 euro pp, voor leden/niet leden
 • duur workshop 2-2,5u
 • opgeven via Linda@plusyoga.nl
 • we organiseren even een carpool van te voren

komt weer terug van de zomer!