26 oktober 2015

Lessen

Alle yogastijlen waarbij we houdingen oefenen, oftewel asanas, zijn Hatha yoga. Traditioneel is dit de fysieke beoefening van yoga.

We oefenen houdingen en reeksen met aandacht voor de ademhaling en beweging. Door Hatha yoga te beoefenen, werken we o.a. aan onze flexibiliteit, kracht en balans.

De lessen bij +YOGA hebben altijd de elementen Yin en Yang in zich. Waarbij Yin staat voor het zachte, rustige, even iets minder doen, en de Yang voor energie, inspiratie en iets meer doen.

Elke yogales is een soort ontdekkingsreis in je eigen lichaam. Belangrijk is dat je nooit je best hoeft te doen in de les, je werkt met wat er is die dag.

Yin Yoga

Yin yoga is een serie van grondoefeningen waarin de spieren ontspannen blijven. Yin yoga heeft als doel het stimuleren van bindweefsel zoals banden en kraakbeen, hetgeen belangrijk is om de maximale beweeglijkheid van de gewrichten te bereiken. Dit kan niet worden toegepast in de meest bekende, actievere vormen van yoga, waarin het doel is het versterken en verlengen van de spieren. Om de gewrichten op een veilige, effectieve manier te stimuleren moeten we een zachte spanning erop brengen, voor een langere tijd.

We blijven 3 tot 5 minuten in elke houding, die bijna altijd zittend of liggend is, zo dat we geen spierkracht nodig hebben. Het is een perfect complement voor alle soorten van actieve (yang) yoga, het stimuleert ook meridianen en organen en het bereidt de geest voor op meditatie.

Yin Yang Yoga

In een Yin Yang yogales werken we zowel met de Yin als Yang kwaliteiten doordat actieve, dynamische bewegingen (Yang) afgewisseld worden met verschillende houdingen (Yin) die net als in de Yin lessen, langer aangehouden worden. De Yang in de bewegingen is gericht op de spieren en zorgt voor een krachtig vital lichaam doordat we de energie laten stromen. De Yin houdingen richten zich meer op het dieper liggende bindweefel rondom gewrichten en organen en brengen je in contact met de stilte in jezelf. Zo onstaat er een gezonde balans tussen lichaam en geest.

Relax Yoga

Dit een relaxte Yin Yoga les met een klein beetje Yang.. Bovendien passen we andere stress release methodes toe of je net dat beetje extra te helpen ontspannen.

After Work Yoga

De After Work Yoga is ideaal om je werkdag ontspannen mee te af te sluiten. Deze les bestaat uit yogaoefeningen die het lichaam langzaam losmaken, ruimte geven en een fijne overgang is van de werkdag naar een ontspannen avond.
Deze les geeft je meer vrijheid in je lichaam, en zorgt voor meer balans gedurende de week.